VFA GK Ancient Assam History: The Varman Dynasty MCQs

Ancient Assam History: The Varman Dynasty MCQs


Ancient Assam History: The Varman Dynasty MCQs
প্ৰাচীন অসমৰ ইতিহাস: বৰ্মন বংশৰ প্ৰশ্নোত্তৰ

Test your knowledge on the Varman Dynasty of Kamarupa. Click submit below to check your score.
কামৰূপৰ বৰ্মন বংশৰ ওপৰত আপোনাৰ জ্ঞান পৰীক্ষা কৰক।


1. Who is regarded as the founder of the Varman dynasty of Kamarupa?
কামৰূপৰ বৰ্মন বংশৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন বুলি গণ্য কৰা হয়?
Answer: B. Pushyavarman / উত্তৰ: B. পুಷ್ಯবৰ্মন
2. Bhaskaravarman was a contemporary and political ally of:
ভাস্কৰবৰ্মন কাৰ সমসাময়িক তথা ৰাজনৈতিক মিত্ৰ আছিল?
Answer: B. Harshavardhana / উত্তৰ: B. হৰ্ষবৰ্ধন
3. Which famous Chinese pilgrim visited Kamarupa during the reign of Bhaskaravarman?
ভাস্কৰবৰ্মনৰ ৰাজত্বকালত কোনজন বিখ্যাত চীনা পৰিব্ৰাজক কামৰূপলৈ আহিছিল?
Answer: B. Xuanzang / উত্তৰ: B. য়ুৱানচাং (হিউয়েন চাং)
4. The Nidhanpur Copper Plate inscription was issued by:
নিধানপুৰ তাম্ৰলিপি কোনে জাৰি কৰিছিল?
Answer: C. Bhaskaravarman / উত্তৰ: C. ভাস্কৰবৰ্মন
5. The land grant renewed through the Nidhanpur inscription had originally been made by:
নিধানপুৰ তাম্ৰলিপিৰ দ্বাৰা নবীকৰণ কৰা ভূমি দান মূলতে কোনে কৰিছিল?
Answer: C. Bhutivarman / উত্তৰ: C. ভূতিবৰ্মন
6. Who was the first king of Kamrup to perform the Ashwamedhayagya?
অশ্বমেধ যজ্ঞ অনুষ্ঠান কৰা কামৰূপৰ প্ৰথমজন ৰজা কোন আছিল [cite: 1.1.2]?
Answer: a. Mahendravarman / উত্তৰ: a. মহেন্দ্ৰবৰ্মন
7. Which Indian king’s mention is made in the Chinese records, who was the lord of Kapili country, and had face like that of the moon?
কোনজন ভাৰতীয় ৰজাক চীনা অভিলেখত কপিলী দেশৰ অধিপতি আৰু চন্দ্ৰৰ দৰে মুখমণ্ডলৰ অধিকাৰী বুলি উল্লেখ কৰা হৈছে?
Answer: d. Bhaskaravarman / উত্তৰ: d. ভাস্কৰবৰ্মন
8. Whose daughter was married to the king of Kashmir Meghavahana?
কাশ্মীৰৰ ৰজা মেঘবাহনলৈ কাৰ কন্যা বিবাহ হৈছিল [cite: 1.3.1]?
Answer: A. Balavarman (Princess Amritprabha) / উত্তৰ: A. বলৱৰ্মন
9. What was the name of the cap of fur given by Bhaskaravarman to Hiuen Tsang to protect himself from cold and rain?
শীত আৰু বৰষুণৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ ভাস্কৰবৰ্মনে হিউয়েন চাঙক দিয়া নোমাল টুপীটোৰ নাম কি আছিল?
Answer: b. Ho-La-Li / উত্তৰ: b. হো-লা-লি
10. What was the area of Kamrup according to Hiuen Tsang?
হিউয়েন চাঙৰ মতে কামৰূপৰ পৰিসৰ বা কালি কিমান আছিল?
Answer: b. 10,000 li / উত্তৰ: b. ১০,০০০ লি
11. What was the name of the book written by Hiuen Tsang on Assam/India?
হিউয়েন চাঙে ৰচনা কৰা গ্ৰন্থখনৰ নাম কি আছিল?
Answer: a. Si-Yu-Ki / উত্তৰ: a. চি-য়ু-কি
12. What was the name of Bhaskara’s army general when he was in the Battle of Karnasuvarna against Shashanka?
শশাংকৰ বিৰুদ্ধে কৰ্ণসুবৰ্ণৰ যুদ্ধত ভাস্কৰবৰ্মনৰ সেনাপতিজনৰ নাম কি আছিল?
Answer: d. None of the above / উত্তৰ: d. ওপৰৰ এটাও নহয়
13. What was the name of Bhaskaravarman’s ambassador who was sent to Harshavardhana?
হৰ্ষবৰ্ধনৰ ওচৰলৈ প্ৰেৰণ কৰা ভাস্কৰবৰ্মনৰ ৰাজদূতজনৰ নাম কি আছিল?
Answer: a. Hamsavega / উত্তৰ: a. হংসবেগ

Post a Comment

0 Comments